SPYOLOGY
Numele forumului cat si aceasta descriere pot fi modificate accesind meniul ADMIN -> OPTIUNI
Lista Forumurilor Pe Tematici
SPYOLOGY | Inregistrare | Login

POZE SPYOLOGY

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
hoata20 pe Simpatie.ro
Femeie
22 ani
Bihor
cauta Barbat
21 - 42 ani
SPYOLOGY / Aparatura de supraveghere / Cum se intercepteaza telefoanele mobile  
Autor
Mesaj Pagini: 1
the shadow
Membru nou

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 38
In cele ce urmeaza voi prezenta diverse metode prin care persoanele interesate sau statul pot sa patrunda in viata personala a cuiva, prin intermediul telefonului mobil. Unele dintre aceste metode sunt chiar foarte ingenioase si permit ca aproape nici un purtator de telefon mobil sa nu mai poata sa aiba o viata particulara privata.

In primul rand nu trebuie sa ne lasam amagiti de ideea ca doar cei care au gresit cu ceva impotriva legii, elementele criminale sau teroristii ar trebui sa se teama de aceste interceptari. Categoriile vizate sunt mult mai largi si implica subiecti care devin interesanti prin prisma preocuparilor lor in viata publica, economica sau politica. De exemplu toti cei care intr-un fel sau altul protesteaza impotriva politicilor oficiale se pot trezi ascultati si monitorizati. In SUA, printre cuvintele cheie care declanseaza monitorizarea convorbirii se afla si "Greenpeace", "Amnesty International" sau "human rights". Deci daca faceti parte dintr-o organizatie umanitara sau ecologista, puteti fi interceptat fiindca incomodati pe cei de la putere sau chiar serviciile secrete, pentru ca se stie bine ca in general exista multe incompatibilitati intre un serviciu secret si apararea drepturilor omului. Totodata exista marturii indubitabile despre cum diversi ziaristi sunt ascultati, chiar fara sa fie anchetati in nici un fel, doar fiindca scriu despre subiecte sensibile.

Alte motive pentru care cineva poate fi interceptat se afla in sfera politicului...de exemplu un om public despre care se afla ca are o amanta, poate fi foarte usor santajat de diverse grupuri de interese, in special cele care au influenta si asupra serviciilor secrete. Mai periculos inca, in sfera economicului daca se intercepteaza convorbiri private se pot afla astfel informatii economice confidentiale, planuri pentru bursa, tinte de licitatie pentru diverse contracte, etc. Aceste informatii sunt printre principalele arme cu care se pot da "tepe" sau "tunuri" economice, in care sa fie implicate sume imense de bani. Din acest motiv, s-a manifestat o reactie vehementa impotriva unor paragrafe din propunerile de legi pentru securitatea nationala, care permiteau serviciilor secrete sa presteze activitati economice. Datorita informatiilor secrete pe care aceste servicii le detin prin natura functiei, o simpla firma de brokeraj care dispune de informatiile respective ar putea castiga miliarde doar prin operatiuni bursiere si ar putea foarte usor sa puna mana pe active substantiale sau actiuni din patrimoniul multor firme.

Voi detalia in continuare cateva modalitati prin care cu ajutorul unui telefon mobil se pot obtine informatii confidentiale despre cineva:

Aflarea locatiei exacte a persoanei in cauza - este relativ simplu de aflat aceasta, fiindca mobilul este in permanenta conectat la un releu GSM. Totodata, prin metode simple de goniometrie, se poate intercepta exact nu doar zona geografica in care se afla telefonul ci chiar locatia lui precisa, atat in plan orizontal cat si in plan vertical. Principiul folosit este de a cupla datele obtinute de la doua sau mai multe receptoare directionale, intre care exista o anumita distanta si care receptioneaza fiecare emisia mobilului. Prin pozitionarea receptoarelor astfel incat receptia sa fie maxima, se traseaza niste linii drepte virtuale pornind din receptor catre mobil. Telefonul interceptat se va gasi la intersectia acestor linii virtuale, cu o precizie de cativa metri sau chiar mai mica. Astfel se poate monitoriza de exemplu foarte precis fiecare miscare a unui om public. Trebuie aici tinut cont ca un telefon mobil emite semnal continuu, pentru a mentine contactul cu celula GSM. Astfel aceste metode goniometrice functioneaza continuu, nu doar cand se vorbeste la telefon.

Interceptarea convorbirilor si a mesajelor - Este cel mai raspandit mod de a asculta un telefon mobil. Se poate practica atat la sediul operatorului mobil cat si cu dispozitive individuale. In acest sens fiecare operator mobil este obligat prin lege sa asigure interceptarea convorbirilor abonatilor sai la cererea organelor statului si chiar mai mult, exista anumite prevederi care permit crearea unor divizii speciale de interceptare, camere destinate operatiunilor secrete in care nici personalul operatorului de telefonie nu are acces si care asigura practic monitorizarea oricarei convorbiri sau mesaj, fara nici o supraveghere a acestei activitati. Nici standardele mai noi de telefonie mobila cum ar fi CDMA, standarde care asigura criptarea convorbirilor nu sunt sigure ci exista echipamente automate de decriptare si pentru acestea.

Un alt mod de a intercepta convorbirile este prin intermediul unor aparate care au inceput sa se comercializeze public incepand cu sume de ordinul a 1000E. Aceste aparate sunt folosite in special de firme pentru a-si monitoriza angajatii si pot fi chiar destul de performante, de exemplu permit inregistrarea automata a convorbirilor, atat cele date cat si cele primite, sortarea lor dupa telefonul de origine si ora, filtrarea dupa ora convorbirii sau cautarea de cuvinte cheie. Firmele folosesc aceste aparate in mai multe scopuri: pentru a se asigura ca angajatii nu divulga date confidentiale, ca nu intretin rapoarte incorecte cu competitorii, ca nu folosesc prea mult in scopuri personale telefoanele firmei, etc.

Controlul de la distanta al telefonului mobil - telefoanele mobile mai noi, incorporeaza posibilitatea de a fi programate si totodate vin cu anumite functii ascunse, gen baby-sitter. Aceste functii si servicii sunt concepute in asa fel incat un parinte sa poata de la distanta controla telefonul mobil al copilului, sa auda ce spune acesta, unde se afla iar mai nou chiar sa utilizeze camera video cu care este dotat telefonul pentru a viziona imagini despre cadrul in care se afla copilul. Aceste functii prin natura lor sunt ascunse, copilul nu are acces la ele si nici nu are posibilitatea sa le controleze. Cu toate acestea, prin intermediul lor o alta persoana are control deplin asupra telefonului respectiv. O mare parte dintre aceste functii pot fi si programate la telefoanele mobile care accepta programare si care nu sunt dotate cu acestea. Totodata ele pot fi implementate prin programe de tip virus. Prin intermediul acestei categorii de aplicatii sau de telefoane oricine, fara mijloace tehnice deosebite, poate sa afle o multime de detalii intime despre posesorul telefonului mobil. Un telefon mobil facut cadou iubitei de catre "iubitul" sau, sau copilului de catre parinte, sau unui angajat de catre compania sa, pot constitui mijloace foarte eficiente de spionaj.

Metode avansate de interceptie - in general aceste metode necesita echipamente foarte avansate si nu sunt la indemana oricui, ci doar a guvernelor. In primul rand un stat care dispune de sateliti de interceptare sau de antene de receptie pe teritoriul altui stat (de exemplu situate pe ambasade sau la reprezentantele comerciale), poate fara probleme sa intercepteze orice convorbire purtata in raza de receptie a antenei respective. Se pot afla astfel foarte multe informatii confidentiale, atat economice cat si politice. SUA si Anglia de exemplu (in cooperare cu inca trei state), au la dispozitie un sistem global de interceptare, numit "Echelon", prin intermediul caruia sa pot monitoriza aproximativ doua milioane de convorbiri pe minut. Aceste convorbiri sunt pe urma scanate pentru diverse cuvinte cheie iar cele selectate sunt trimise mai departe operatorilor umani.

O alta metoda de interceptie de nivel inalt o constituie folosirea unor deficiente ale aparatelor telefonice. De exemplu in orice circuit electronic exista un fenomen numit "zgomot de fond" al circuitelor folosite. Acest fenomen este dat de faptul ca un circuit electronic (tranzistor sau circuit integrat) nu este un comutator perfect, ci si atunci cand este inactiv, totusi exista un flux de electroni intre terminalele sale. Astfel, chiar daca cineva nu vorbeste efectiv la telefonul sau, totusi circuitul electronic format de microfon, diverse amplificatoare, modulator si emitator este partial functional. Practic microfonul telefonului functioneaza non-stop si unde de o intensitate foarte slaba sunt emise incontinuu. Aceste unde reziduale nu pot fi interceptate prin mijloace obisnuite, tocmai din cauza ca sunt foarte slabe, dar prin intermediul unor antene active de mare performanta si al unor circuite amplificatoare de mare fidelitate pot fi totusi amplificate in asa fel incat sa poata fi extrase din ele semnalul util (ceea ce a receptionat microfonul telefonului). Astfel telefonul mobil devine un emitator constant al tuturor sunetelor care exista in apropierea sa.

Sper ca cele prezentate mai sus creioneze o imagine despre cum prin intermediul unui telefon mobil poate fi invadata viata personala a cuiva, indiferent daca acesta desfasoara sau nu activitati ilegale. In continuare voi prezenta cateva posibilitati de a contracara aceste metode de interceptare:

* Pentru convorbiri confidentiale folositi in primul rand aparate cu cartela, chiar mai multe cartele cumparate prin intermediari (este suficienta cumpararea doar a unei cartele, nu si a telefonului). Fata de abonament, cartelele telefonice permit un grad de confidentialitate mult mai mare
* Daca primiti telefoane mobile cadou, verificati sa nu aiba functii ascunse de tip baby-sitter activate, si in acelasi timp sa nu existe programe active in memoria lor, altele decat cele standard
* Obisnuiti-va ca acasa sau chiar la firma sa aveti telefoanele mobile in alte camere decat cele in care discutati de obicei, sau in care va primiti oaspetii. Totodata este bine sa nu aveti telefonul mobil asupra dumneavoastra decat doar atunci cand este absoluta nevoie. Este bine sa va obisnuiti sa tineti telefonul mobil inchis cat mai mult timp.
* Singura metoda absolut sigura prin care un telefon mobil nu mai poate fi interceptat in nici un fel este scoaterea bateriei si a cartelei SIM. Orice alta metoda ofera diverse posibilitati de interceptare. Nici chiar inchiderea telefonului mobil, daca bateria ramane in acesta, nu garanteaza intimitatea celor din jurul telefonului. Daca acest lucru nu este posibil, folositi in spatiul respectiv alte surse de sunet gen muzica sau fantani arteziene, etc si pozitionati microfonul telefonului astfel incat sa fie foarte aproape de acestea si orientat catre ele.
* Folositi telefoane mobile securizate prin algoritmi de criptare


_______________________________________
cunoasterea inseamna putere

pus acum 15 ani
   
the shadow
Membru nou

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 38
Telefoanele mobile pot fi ascultate
Avem telefoane mobile si suntem, in parte, dependenti de ele. Suntem apelati sau sunam in orice moment al zilei, de oriunde, si, de cele mai multe ori, credem ca aceste convorbiri sunt private. Ne consideram indreptatiti sa pastram secretul asupra continutului lor, fie ca ne sunam mama, seful sau iubita. Cu toate acestea, trebuie sa va avertizam ca aceste discutii pot fi ascultate oricand de cineva care detine un dispozitiv de interceptare a telefoanelor mobile. Specialistii din serviciile secrete afirma ca, in schimbul a aproximativ 3.000 de euro, oricine poate intra in posesia unui astfel de aparat. Dispozitivele, denumite "Interceptor GSM", pot fi cumparate de pe Internet sau prin intermediari din Rusia. In momentul de fata, aceleasi surse au declarat ca, in Bucuresti, exista cel putin zece asemenea dispozitive, dar ca, in mod sigur, mai sunt si altele care nu au fost luate inca sub observatie. Majoritatea celor care au astfel de aparate "presteaza" la comanda unor persoane fizice care vor sa afle totul despre cei cu care fac afaceri sau despre partenerii de viata.

Din pacate nimeni nu poate impiedica ascultarea telefoanelor mobile, nici noi, cei care le folosim, nici cei care ne pun la dispozitie aceste servicii. Aparatura de ascultare a celularelor, existenta in prezent pe piata, este cu mult mai performanta decat sistemele de protectie pe care le au firmele de telefonie mobila.

*#06#

Pentru a intelege mai bine acest "fenomen", va voi oferi cateva explicatii despre utilizarea unui astfel de aparat.
Dispozitivul de ascultare a telefoanelor mobile are un sistem de functionare destul de simplu si poate fi introdus cu usurinta intr-o valiza de voiaj. Mai intai, detinatorul trebuie sa scaneze codul personal al telefonului care urmeaza sa fie ascultat. Pentru acest lucru, respectivul trebuie sa se apropie de posesorul telefonului mobil la o distanta mai mica de 15 metri, in timp ce are o convorbire. Fiecare celular are un cod de identificare, denumit IMEI, care poate fi aflat tastand pe telefon steluta diez 06 diez (*#06#). Puteti incerca. Dupa ce scrieti combinatia, pe ecranul telefonului dumneavoastra va fi afisat un cod format din 15 cifre. Acesta este personalizat pentru fiecare telefon celular in parte si nu poate fi identic la doua aparate.

Vorbesti de la Sibiu si esti ascultat din Bucuresti

Dupa ce dispozitivul de ascultare GSM este pozitionat, acesta scaneaza codul telefonului dumneavoastra, care este memorat automat de interceptor. Din acest moment treaba devine cu mult mai simpla. Toate convorbirile sunt criptate (codate) de operator si, in cele din urma, chiar de telefonul pe care-l aveti. Parola prin care se cripteaza este chiar codul IMEI, cel pe care il are fiecare telefon in parte. Dispozitivul de ascultare prinde toate semnalele convorbirilor care se realizeaza la un anumit moment al zilei. Daca este setat numai pe anumite coduri IMEI, aparatul se declanseaza automat numai atunci cand pe telefoanele respective vorbeste.
Sistemul de ascultare poate monitoriza peste 200 de telefoane simultan. Chiar daca posesorul telefonului al carui cod IMEI trebuie sa fie ascultat nu se afla in oras, interceptorul inregistreaza convorbirea. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, dispozitivul de ascultare monitorizeaza 124 de relee. Asta inseamna ca o persoana care se afla in Bucuresti si vorbeste cu cineva din Craiova sau este in Sibiu si a sunat pe cineva din Bucuresti poate fi oricum ascultata de cel care detine interceptorul. 124 de celule inseamna tot atatea relee montate de operatorul de telefonie mobila.
"Urechea" indiscreta lucreaza automat Detinatorul interceptorului GSM scaneaza unul dintre cele 124 de relee prin care se realizeaza convorbirea, dupa care incepe "desfacerea" codurilor. Primul este cel al telefonului, IMEI, apoi cel dat de releul prin care se realizeaza convorbirea (TMSI), urmat de numarul de telefon de pe care se vorbeste (IMSI). O data realizate aceste operatii, convorbirea poate fi ascultata fara nici o problema. Dispozitivul de ascultare inregistreaza numarul la care s-a sunat, ora, data si intreaga convorbire. Si asta nu-i tot. Convorbirea se realizeaza pe doua canale distincte, unul de la cel care a sunat catre cel apelat, iar al doilea in sens invers. Interceptorul le inregistreaza pe amandoua. In acest fel, convorbirea dintre doua persoane ramane in memoria aparatului de interceptare fara ca cineva sa stea langa el. Este suficient ca dispozitivul de ascultare sa fie programat cu codul IMEI al telefonului care trebuie ascultat si aparatul inregistreaza singur convorbirile.


_______________________________________
cunoasterea inseamna putere

pus acum 15 ani
   
neversaynever
Membru nou

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2
salut...stie cineva de unde pot cumpara un Interceptor GSM? pls email me:

pus acum 15 ani
   
Felix2000
Membru nou

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2
Salut   Imi poate spune cineva daca pot localiza o persoana cu ajutorul telefonului mobil?

pus acum 15 ani
   
istermihai
Membru nou

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1
buna seara tuturor!ma intereseaza mai multe informatii despre softurile sion pentru telefoaane. am inteles ca se pot "monta " si fara aavea telefonul tinta langa tine. e adevarat?
the shadow...felicitari!!! organizezi cursuri? as fi primul
cum putem vb mai detaliat?


pus acum 14 ani
   
the_shadow
Membru nou

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2

istermihai a scris:

buna seara tuturor!ma intereseaza mai multe informatii despre softurile sion pentru telefoaane. am inteles ca se pot "monta " si fara aavea telefonul tinta langa tine. e adevarat?
the shadow...felicitari!!! organizezi cursuri? as fi primul
cum putem vb mai detaliat?


Optiunea remote install nu este dispoibila pentru piata civila a utilizatorilor spyware. Nici institutiile nu ma folosesc de mult aceasta metoda, fiind depasita tehnologic. In exploatarea operativa a dat dealtfel rezultate mediocre datorita ratarilor de instalare (necesita totusi acceptul utilizatorului teleonului tinta, care trebuie sa apese macar tasta "read" a MMS-ului primit). Prim sms nu pot fi trimise asemenea aplicatii, marimea vectorului nepermitand acest lucru.

Sunt doua-trei site-uri care sustin ca vand asemenea aplicatii. Dai banii degeaba, nu functioneaza. Tocmai de aceea sunt si mai ieftine: ca sa nu faca cei pacaliti prea mult scandal. A se vedea E-Stealth.

Cursuri nu organizez din lipsa de timp. Putem insa tine legatura mai strans pe (noua locatie a forumului spyology) unde sunt mult mai activ.
Dealtfel aceasta este prima postare dupa aproape doi ani pe acest forum. Administratorii serverului mi-au interzis accesul aici din motive care imi scapa.

@ felix: nu inteleg intrebarea ta. Dorsti sa utilizezi propriul tau telefon mobil ca sa reusesti localizarea unei persoane? Sau doresti sa localizezi acea persoana localizandu-i de fapt telefonul mobil?

@ neversaynever: de unde poti cumpara un interceptor gsm nu este greu a afla, net-ul este relativ plin de informatii. Mai greu este insa nu a afla de unde, ci cum. Toti producatorii de astfel de echipamente te vor intreba de documente care sa dovedeasca licenta de a achizitiona asemenea aparatura in calitate de furnizor la unor institutii de stat.

Presupunand ca ai intre 120.000 si 500.000 euro, iti doresc succes.
Sper ca nu dai crezare zvonurilor ca exista interceptoare gsm la 7000 de euro. Am auzit asta de multe ori. Practic, acelea sunt simple scannere de frecventa care pot intr-adevar intercepta comunicatiile mobile din sistemul NMT ( care nu se mai utilizeaza in Romania de mai bine de 15 ani). Uite ce usor poti lua teapa: te intalnesti cu cel care vinde interceptorul (stii legenda ca arata ca un telefon mobil ceva mai mare - si asa si arata un scanner de frecvente), iti face proba de functionare interceptand doua telefoane NMT intr-o tara sau regiune in care inca mai opereaza astfel de retele, te intorci in tara si constati ca nu este bun de nimic.
Alt risc: poti cumpara un interceptor gsm profesional in jurul valorii de 50-70.000 euro dar care poate intercepta si decripta in timp real doar comunicatiile gsm criptate in algoritmul A5/1 utilizat in Asia, Africa si unele tari din America Latina. Proba o fac cei de acolo, pe reteaua lor gsm. Chiar si telefonul tau va functiona acolo si vei constata ca poate fi interceptat de acel dispozitiv. Intors in tara mai usor cu 50.000 euro vei constata ca nu poti face nimic cu dispozitivul. La noi este folosit un algoritm  mai puternic de criptare: A5/2.
Daca totusi ai suma necesara achizitionarii unui dispozitiv cu adevarat performant, sa stii ca utiizarea lui nu este chiar usoara. Nu este ca un joc. Producatorii acestor aparate organizeaza de obicei cursuri de pregatire pentru operatorii acestor dispozitive, cursuri care tin cel putin cateva saptamani. Sa nu iti imaginezi ca un asemenea dispozitiv are o fereastra unde introduci numarul de telefon si gata, incepe interceptarea.
Cat despre legenda interceptarii "prin IMEI" am postat articole vaste pe noul forum. Te invit sa le lecturezi acolo.


pus acum 14 ani
   
spionelul
Membru nou

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 4
ok

Modificat de spionelul (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
TheShadow
Membru nou

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 4
@ spionelul: reclama ieftina nu isi are locul pe forumul nostru. Te invit sa stergi singur link-ul din postarea de mai sus.

In alta ordine de idei: ceea ce ai vazut tu acolo nu sunt dispozitive destinate spionajului. Sunt simple gadget-uri. Nutresc convingerea ca nu trebuie sa mai explic diferenta. Acelea sunt articole de spionaj tot asa cum si borediul e o... casa. Mai multe aici: si aici:

Lectura placuta.


pus acum 13 ani
   
the shadow
Membru nou

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 38
Astazi este o zi mai relaxata si voi profita de ragazul oferit de Sarbatori ca sa postez impresiile in legatura cu Mobile-Backup, site-ul telefoane-spion si aplicatiile spy provenite de la cei dintai.
Apropos de data de astazi, 1.01.11. Daca o privim cu ochii unui coder (programator), apare ca un cod binar: 1 01 11. Care o fi semnificatia?

Acum cand pe piata de profil se resimte acut lipsa produselor software destinate monitorizarii si interceptarii telefoanelor mobile, iata ca a aparut o solutie fezabila, profesionala si sigura: Mobile-Backup.

In preambulul postarii trebuie sa spun lucrul care m-a impresionat pozitiv, cel mai mult: contul web (si) in limba romana. Banuiesc ca de acum inainte vor fi in masura sa utilizeze aplicatiile si sa citeasca informatiile capturate si trimise pe contul web, si cei care nu stapanesc limba engleza (butonul de schimbare a limbii de afisare se afla in coltul dreapta-sus, dupa ce accesati contul web).

O alta functie spy care m-a surprins in mod placut (la MBackup Rec), atat prin unicitatea ei cat si prin originalitate: posibilitatea de a efectua fotografii spy de la distanta, prin intermediul uneia din camerele foto ale telefonului spion. Mai mult, poate fi aleasa camera care va executa fotografia spy, la fel ca si u=activarea sau nu a lampii telefonului, in conditii de lumina insufucuenta. Fotografia spy excutata astfle, este trimisa in secret de telefonul spion direct pe contul web, unde poate fi vizionata deindata. Impresionant, nu?

Cu riscul de a frange sirul logic al expunerii, va invit sa va logati pentru prima data intr-un cont web spy, unde veti putea spiona telefonul mobil: sa ascultati inregistrarile secrete ale convorbirilor telefonice, sa cititi sms-urile, sa vizualizati noile numere de telefon si nume adaugate in agenda telefonica, si - impresionant - sa urmariti via gps - traseul telefonului spion.

Ca sa accesati contul web, utilizati ca User Name "demo" si la Password "demo".

             


Iar acum, sa incep asa cum ar fi trebuit, cu inceputul.

Aplicatiile MBackup ale celor de la Mobile-Backup reprezinta fara doar si poate aplicatii spy pentru telefoanele mobile. Urmatoarele caracteristici le confera acest statut:

- invizibile pe telefon

- au functia de interceptare a convorbirilor telefonice, sau de inregistrare secreta a acestora (MBackup Rec)

- au functia de interceptare ambientala sau de inregistrare ambientala (MBackup Rec)

- intercepteaza sms-urile si email-urile care pleaca sau sosesc pe telefonul spion, si le trimit in secret pe contul web

- permit urmarirea secreta a telefonului spion pe harta digitala de pe contul web, sau direct pe telefonul de control. Poate fi urmarit traseul amanuntit urmat de telefonul spion (si de posesorul acestuia), si pozitia in timp real a acestuia

- activitatea aplicatiilor este invizibila atat pe telefonul spion, cat si pe factura telefonica. Fiecare aplicatie poate fi setata sa transmita informatiile capturate, via GPRS (orice retea wireless publica sau privata, neprotejata de o parola de acces), astfel incat monitorizarea telefonului spion continua nestingherita chiar daca pe acel telefon este utilizat un sim card prepay care a epuizat creditul.

Toate informatiile capturate de aplicatii pot fi transmise la alegere atat pe contul web, cat si pe contul personal de email al fiecarui utilizator (sau doar pe unul dintre acestea).

Toate functiile aplicatiilor spy MBackup pot fi controlate de la distanta: pot fi activare si dezativate dupa bunul plac sau dupa cum o cer necesitatile operative ale momentului. Pot fi controlate deasemeni si unele functii proprii ale telefonului spion. Acest control se realizeaza prin intermediul unor sms-uri de comanda, trimise de pe telefonul de control. Sms-urile de comanda nu sunt vizibile pe telefonul spion, insa odata sosite, vor determina executarea comenzii.

Diferenta dintre aplicatiile MBackup este data de functiile cu care acestea sunt inzestrate. Pentru a intelege mai bine aceste functii puteti consulta tabelul comparativ.
Versiunea SPY MODE a tabelului comparativ se gaseste aici (vezi mijlocul paginii, navigheaza in jos).

Trebuie sa recunosc ca echipa de programatori care a dezvoltat aceste aplicatii se pricepe de minune la a imagina functii care mai de care mai utile, atunci cand vine vorba de monitorizarea si interceptarea unui telefon mobil.
Chiar astazi am citit anuntul celor de la Mobile-Backup (ii multumesc utilizatorului telefoane-spion pentru stire): in scurt timp vor fi disponibile si aplicatiile compatibile cu sistemul de operare Android, astfel incat MBackup Ultra, Pro si Basic vor putea fi instalate si pe telefoanele Google Android. Este un sistem de operare care castiga teren rapid pe piata telefoanelor mobile.

Va recomand si forumul Mobile-Backup, in afara website-ului principal. Trecand peste grafica de exceptie, forumul constituie o sursa deosebita de informatii pentru cei care doresc sa inteleaga in amanunt functionarea aplicatiilor MBackup si sa stea la curent cu noutatile din domeniu.

Dar de ce Backup si nu Spy?

Personal, cred ca este vorba de un artificiu de marketing si legal, deopotriva. Oricine poate achizitiona o aplicatie destinata "salvarii" datelor de pe telefonul mobil. Reprezentantii Mobile-Backup nu pot insa sa controleze (si nici nu sta dealtfel in obligatiile lor legale) pe care telefon anume va fi instalata acea aplicatie. Tot ceea ce au putut face legal, a fost sa conditioneze instalara aplicatiei de accesul fizic la telefonul spion, aplicatiile neputand fi instalate de la distanta. Ideal, se presupune ca numai utilizatorul insusi poate sa aiba acces fizic la propriul telefon. Practic insa, nimeni nu poate impiedica utilizatorul ca, dupa achizitionarea licentei sa insaleze aplicatia pe orice telefon doreste, fie ca e al sotiei, sotului, partenerului sau copilului. Limitarile sunt impuse doar de imaginatie si de compatibilitatea telefonului spion.

Ma puteti insoti la discutiile pe teme juridice implicate de acest gen de aplicatii, la sectiunea Discutii juridice a acestui forum. Este vorba doar de chestiuni de interpretare, iar eventualele derapaje legale se pot ivi doar din partea utilizatorului aplicatiei. Mobile-Backup nu va putea fi acuzat de nici o practica ilegala.



La momentul potrivit, a intervenit ideea noului utilizator al forumului nostru, telefoane-spion. Practic, el a intuit ca scopul utilizarii aplicatiilor MBackup poate fi si un altul decat salvarea propriilor date de pe telefonul mobil: "salvarea" datelor de pe telefonul altcuiva, atat timp cat poti sa instalezi aplicatia pe orice telefon doresti, aceasta fiind ascunsa pe teleon si permitand o multime de actiuni spy gratie functiilor speciale de interceptare, monitorizare si urmarire.
Ideea utilizatorului a fost transpusa in practica, pe website-ul sau. Acesta, conform propriilor spuse, nu a facut decat sa inlocuiasca o seama de cuvinte din cuprinsul manualelor de utilizare a aplicatiilor: a inlocuit "telefonul pierdut sau sustras" cu "telefonul spion", "ascultarea convorbirilor" cu "interceptarea convorbirilor", "salvarea datelor" cu "capturarea datelor", samd. Acesta ne-a oferit o alta optica, o alta abordare a functiilor si utilizarilor aplicatiilor MBackup. Una mult mai utila, cred eu.
Deasemeni, tutorialele video sunt folositoare pentru intelegerea functiilor si a utilizarii acestora, in versiunea SPY MODE. Pentru cititorii cu atitudine mai lejera, voi pune chiar aici la dispozitie atat manualele SPY MODE cat si tutorialele video.

<embed src="http://www.youtube.com/v/XvxN-uZp41U?fs=1&amp;hl=en_US&amp;rel=0&amp;hd=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>   <embed src="http://www.youtube.com/v/bT9JPejhmgw?fs=1&amp;hl=en_US&amp;rel=0&amp;hd=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

Manuale text:

 
 


ATENTIE: conform celor statuate de Mobile-Backup, nu se va acorda asistenta celor care doresc sa utilizeze aplicatiile MBackup in scopuri ilegale. Asadar indirect, si acestia recunosc ca aplicatiile lor sunt aplicatii spy.
Daca doriti sa va informati asupra utilizarii aplicatiilor in SPY MODE, va recomand telefoane-spion.

In loc de concluzii

Fara indoiala, aplicatiile MBackup sunt aplicatii spy pentru telefoanele mobile, comercializate legal ca aplicatii destinate backup-ului automat al datelor de pe telefonul mobil.
Daca doriti sa achizitionati una dintre aceste aplicatii, o puteti face direct de pe mobile-backup:

- MBackup Rec
- Mbackup Ultra
- MBackup Pro
- MBackup Basic
- MBackup Lite

Detalii despre functiile si utilizarea aplicatiilor:

- MBackup Rec
- MBackup Ultra
- MBackup Pro
- MBackup Basic
- MBackup Lite

Asa cum v-ati obisnuit deja, voi lua legatura cu reprezentantii companiei Mobile-Backup LLC in vederea executarii unor teste a aplicatiilor, pe care le voi posta pe forum. Sunt extrem de curios mai ales de aplicatiile Rec si Ultra. Sper sa reusesc.


_______________________________________
cunoasterea inseamna putere

pus acum 13 ani
   
klimos
Membru nou

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2
Intrebare:

pot fi ascultate si inregistrarile salvate in telefon, facute cu reportofonul telefonului mobil?

ex:     cu un iphone 4 inregistrez o discutie, o salvez in memoria telefonului. Aceasta poate fi       ascultata de catre operatorii fantoma? Cand poate fi ascultata? Atunci cand ruleaza inregistrarea ascultata de catre mine ulterior sau chiar si atunci cand reportofonul mobilului este inchis?

Multumesc!


pus acum 12 ani
   
klimos
Membru nou

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 2
Cum imi pot da seama daca telefonul meu este ascultat?

Exista vreun cod pe care il formez ?


pus acum 12 ani
   
the shadow
Membru nou

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 38

klimos a scris:

Intrebare:

pot fi ascultate si inregistrarile salvate in telefon, facute cu reportofonul telefonului mobil?

ex:     cu un iphone 4 inregistrez o discutie, o salvez in memoria telefonului. Aceasta poate fi       ascultata de catre operatorii fantoma? Cand poate fi ascultata? Atunci cand ruleaza inregistrarea ascultata de catre mine ulterior sau chiar si atunci cand reportofonul mobilului este inchis?

Multumesc!


Functiile aplicatiilor MBackup nu amintesc despre ascultarea inregistrarilor audio salvate in memoria interna a telefonului mobil. Asadar, raspunsul este nu, in ceea ce priveste aplicatiile software destinate monitorizarii telefonului mobil.
Daca va referiti la posibilitatea ca aceste inregistrari sa fie ascultate prin utilizara unui interceptor gsm profesional, chestiunea este discutabila. Cu certitidine dispozitivele de generatie mai veche nu pot sa faca acest lucru.
Interceptoarele gsm active sau semi active de generatie noua au capacitatea de a prelua controlul total asupra telefonului, si ca urmare pot accesa si memoria interna. Limitarile sunt date de faptul ca acestea nu pot accesa cardul de memorie atasat telefonului. Daca inregistrarile de care vorbiti sunt salvate pe card, atunci acestea nu vor putea fi accesate.
O alta metoda de interceptare telefonica este cea care presupune ajutorul operatorului gsm (ascultarea din centrala operatorului). Acesta nu are capacitatea tehnica de a accesa memoria interna a unui telefon mobil, asadar inregistrarile audio stocate pe telefon nu vor putea fi ascultate.
Nu pot sa furnizez detalii despre tehnologia de interceptare utilizata in acest moment in Romania.

Pe acest forum au incetat de mai mult timp postarile. Noul forum Spyology il gasiti aici:


_______________________________________
cunoasterea inseamna putere

pus acum 12 ani
   
the shadow
Membru nou

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 38

klimos a scris:

Cum imi pot da seama daca telefonul meu este ascultat?

Exista vreun cod pe care il formez ?


Modalitatile in care organele specializate intercepteaza un telefon mobil sunt diverse, cele mai uzitate fiind interceptarea din centrala operatorului gsm (cea mai facila si care nu presupune utilizarea unei tehnologii speciale) si interceptarea cu ajutorul unui interceptor gsm profesional.
In ambele cazuri, fiind vorba de metode sofisticate si elaborate, va asigur ca nu exista nici o manifestare vizibila sau audibila din partea unui telefon mobil intercetat in aceasta maniera. Cu atat mai mult un cod secret care sa puna in evidenta aceasta.

Legenda urbana a codurilor secrete a telefoanelor mobile atinge uneori limita ridicolului. Exista persoane care cred ca isi pot transforma telefonul intr-un dispozitiv spy doar prin simpla tastare a unui cod. Exista deasemeni persoane care, fara a face diferenta intre o functie a unui telefon (implementata de insusi fabricantul telefonului) si o aplicatie software care trebuie instalata pe telefon, cred ca mult discutata (si eronat inteleasa) functie baby sitter poate fi activata pe telefon doar prin tastarea unui cod secret. Nimic mai fals si amuzant.

Codurile care pot fi tastate pe telefoanele mobile evidentiaza o serie de parametri tehnici ai telefonului si retelei gsm, nimic mai mult. Nu pot si activate sau dezactivate functii speciale, in afara celor referitoare la CLIR, CLIP, restrictionarea apelurilor si alte cateva fara insemnatate. Orice telefon de generatie mai noua are aceste functii integrate in fisierul se setari, astfel ca nu este necesara utilizarea acestor coduri.
Despre caracterul lor secret: o simpla cautare pe Google va dezvaluie cateva zeci de astfel de coduri. Nici unul dintre ele nu este secret.

Exista insa si metode de depistare a interceptarii unui terminal gsm, cu totul altele decat tastarea unui cod. Acestea constau in aplicatii software care odata instalate pe telefonul mobil reusesc sa acceseze informatii despre caracteristicile retelei gsm, care odata analizate ne pot da raspunsul la intrebarea asupra interceptarii telefonului.
Aplicatiile evidentiaza interceptarea telefonului mobil indiferent daca este executata prin centrala operatorului gsm (se observa absenta criptarii comunicatiilor pe terminalul in cauza) sau prin intermediul unui interceptor gsm (se poate observa modificarea denumirii sau codului numeric al celulei gsm alocata de operator, alta decat cea care apare de regula in zona in care telefonul se afla).

Mai multe amanunte (explicatii, foto si filme) despre utilizarea aplicatiilor software pentru depistarea interceptarii unui telefon mobil, pe noul fosum:


_______________________________________
cunoasterea inseamna putere

pus acum 12 ani
   
the shadow
Membru nou

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 38


Un serviciu de localizare telefoane mobile oferit de localizare-telefon.webs.com

Orice telefon mobil din Romania sau din strainatate poate fi localizat online, prin introducerea numarului de telefon pe acest site. Aproximatia de localizare GPS este de 10 metri.

Localizeza telefonul aici.



_______________________________________
cunoasterea inseamna putere

pus acum 12 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la