SPYOLOGY
Numele forumului cat si aceasta descriere pot fi modificate accesind meniul ADMIN -> OPTIUNI
Lista Forumurilor Pe Tematici
SPYOLOGY | Inregistrare | Login

POZE SPYOLOGY

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Roxxxi23 pe Simpatie.ro
Femeie
23 ani
Neamt
cauta Barbat
23 - 52 ani
SPYOLOGY / AGENTII SECRETI / RECRUTAREA AGENTILOR  
Autor
Mesaj Pagini: 1
The Spy
Administrator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 190
Recrutarea …este cea mai inalta arta in spionaj. Adevarata arta. Este prima faza in procesul „tehnologic� al unei „uzine� de spionaj.
    Ea are 2 fete. Fiecare cu urmari opuse. Ori gasesti ceva bun. Ori dai gres si esti fie desconspirat, fie lucrezi cu oameni incompetenti.
    Recrutarea selectioneaza oameni. Odata ce ia-i introdus aici, nu-i mai poti scoate. Stiu prea multe. Daca sunt slabi ca profesionisti, nu numai ca nu te ajuta, dar iti pot aduce si pagube grave.

    Recrutarea este un proces ce trebuie STIINTIFIC pus in aplicare. VERIFICAREA si TESTAREA sunt principalele caracteristici ale acestei faze. Iar stiinta care se utilizeaza in principal este PSIHOLOGIA.
    Echipele de recrutare au 3 componente :

-    agentul recrutor – omul de baza, cel care sta in contact cu tinta. El gaseste in general tinta si o “prelucreazaâ€Â?. Calitatile sale organizatorice, psihologice si intelectuale sunt “motorulâ€Â? care asegura succesul unei recrutari sau un. Este punctul central al unei recrutari, piesa indispensabila fara de care nu se poate face nimic. Nu trebuie sa ii fie neglijata influenta. De asemenea el este ochul si timpanul echipei de recrutare. E singurul in contact cu tinta, asadar de calitatea sa depende calitatea informatiilor colectate si implicit calitatea procesului de recrutare.
-    echipa de psihologi – este echipa care sta in spatele agentului recrutor, cea care conduce in adevaratul sens al cuvantului recrutarea. Ea solicita informatiile pe care agentul recrutor trebuie sa le procure, ea ofera linii directoare, ea accentueaza o latura sau alta. E compusa in general din PSIHOLOGI, cei care fac o analiza psihologia tintei si ii da acordul agentului recrutor de a trece la recrutarea propriu-zisa. Analiza psihologica a candidatului este un proces difícil si extrem de complex. Poate dura si ani de zile. O recrutare nu se realizeaza intr-o singura zi. Recrutarile grabite sunt de regula sortite esecului. Trebuie facuta insa o distinctie clara in a recruta un agent si a recruta un informador (actiune ce nu necesita un proces asa de elaborat)
-    echipa de verificare si testare – o echipa compusa din persoane de teren, specialisti in supraveghere si obtinere de informatii. Ei sunt cei care rascolesc trecutul persoanei, ii pot face o incursiune inedita in apartamentul acestuia pentru a culege informatii “fierbintiâ€Â?…sunt cei care verifica “sanatateaâ€Â? informativa a candidatului. Acesta echipa ofera si completeaza informatiile aduse de agentul recrutor cu informatii care in mod normal ar fi difícil de obtinut.

Tot acest complex de oameni asegura eficiente recrutarii…

            *

    De ce recrutarea e grea? Pentru ca lucreaza cu cele mai multe incertitudini. Lucrezi cu oameni, care sunt cei mai imprevizibili. Orice greseala de calcul psihologic aduce rateul, care inseamna propunere de recrutare refuzata. Ceea ce nu e permis. Nu are voie sa existe. Atunci cand faci propunerea sti sigur ca cel care o asculta o va accepta. Altfel nu o mai faci. Aici nu mergi pe incercari. Mergi la sigur…

                              *

    Ce mai greu in recrutare este inceputul. Apoi se mai pot ameliora lucrurile. Exista retete de lucru etc.
    Problema este gasirea candidatului bun si analizarea lui in vederea luarii sau nu in vizor.
    Recrutarea incepe cu a gasi persoana POTRIVITA.
    Metodele clasice nu mai au asa mare valabilitate in acest secol al vitezei si informatiei. Trebuie gasite noi cai de « agatzare » a candidatilor.
    Agentul recrutor este cel care joaca aici un rol important cu flerul sau, cu simtul sau, cu calitatile sale de comunicare… Imaginatia acestuia este nu doar importanta, ci imperativa. Ideile si improvizarile de moment sunt solutiile care asigura trecerea acestui pas dificil : GASIREA UNUI CANDIDAT CAT DE CAT PROTRIVIT !

recrutarea agentilor recrutarea cea mai inalta arta spionaj. adevarata arta. este prima faza

26.1KB


pus acum 17 ani
   
alx-xx
Membru nou

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 43
Suna interesant , dar as avea niste intrebari :
1)Cum crezica isi gaseste recrutorul posibilul recrut ?
2)Din cate am observat la noi serviciile de informatii dau diferite anunturi , iar cei care raspund anunturilor sunt supusi unor teste directe . Nu prea seamana cu scenariul tau . Nu vreau sa te contrazic , dar crezi ca se practica ceea ce ai scris mai sus ? Iar daca da , in ce situatii ?
Pare un efort prea mare si sincer nu stiu daca e justificat .

Modificat de alx-xx (acum 17 ani)


pus acum 17 ani
   
catwoman
Membru nou

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 3
hmm fara indoiala  exista anumite    criterii pe baza carora  se face  selectia  alx   : ).  Dar   ce parere ai despre recrutarea   de agenti  contractuali?

pus acum 14 ani
   
deborah
Membru nou

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 11
Cei care termina ANI se duc probabil si isi depun dosarul la SRI sau SIE( eu stiu?)etc, iar cei din exterior, ori sunt recrutati ( dupa toate testarile): ca de exemplu: sefii de promotii din facultatati, sau pur si simplu cauta ei o persoana de legatura pana isi deschid singuri o portita   catre lumea spionajului... si dupa care incep testele 

pus acum 13 ani
   
kiki_deutsche14
Membru nou

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 13
@deborah: k sa termini ANI treb mai intai sa te km inscrii pe la sri... sh stai chill k de terminat e posbil sa termini...da`mai greu q intratu`,adik 0 % sanse mai ales dak nu ejti fiu/fiica cuiva kre lucreaza in Sri,Mapn,etc.poti sa fii un olimpic dak ei nu te vor,tot iti gas cv. Academia nationala de informatii este in cadrul sri iar sri  lucreaza km in cadrul academiei tehnice militare.

Modificat de kiki_deutsche14 (acum 12 ani)


_______________________________________
fourteen words!!!

pus acum 12 ani
   
kiki_deutsche14
Membru nou

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 13
in general toata inscrierea reprezinta o simpla serie d formalitati..........e km la sto...gen "hai sa vedem cati vin sa se inscrie...ce da din ei....care e mai nebun k altu`.."o emisiune ex. romanii au talent da fff bn regizat de catre ei.SRI=NULL!!!deasemenea sh tara noastra!Parerea mea.



 



"Daca ma nasteam in Germania ajungeam departe!!!"


_______________________________________
fourteen words!!!

pus acum 12 ani
   
deborah
Membru nou

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 11
kiki@ : Tara noastra nu este NULL, inca mai exista oameni de valoare, pacat ca, observ ca esti putin dezamagit/a..  Nu pot sa neg ca problemele de genul:" adik 0 % sanse mai ales dak nu ejti fiu/fiica cuiva kre lucreaza in Sri,Mapn " nu exista, BA DA exista ! Dar, daca toti ne lasam pagubasi, atunci nu ar mai exista oameni de valoare pe nicaieri in aceste servicii, institutii etc ale statului. Cat despre SRI, nu stiu cat de ,,NULL" este, dar daca vb generalizat despre serviciile romane nu cred ca ,,NULL" are fii cuvantul potrivit, nu uita (daca ai citit carti din domeniu) cat de buni eram in spionaj inainte de revolutie, CIA-istii erau copii..acum ce-i drept, nu mai stiu, care mai sunt "copiii" , dar noi, in nici un caz.     Te invit pe noul spyology forum, infiintat de acelasi admin.:    =acesta este de actualitate.

pus acum 12 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la