SPYOLOGY
Numele forumului cat si aceasta descriere pot fi modificate accesind meniul ADMIN -> OPTIUNI
Lista Forumurilor Pe Tematici
SPYOLOGY | Inregistrare | Login

POZE SPYOLOGY

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Sofia15 24 ani
Femeie
24 ani
Constanta
cauta Barbat
24 - 40 ani
SPYOLOGY / LUMEA SPIONAJULUI / Ce este SPIONAJUL?  
Autor
Mesaj Pagini: 1
The Spy
Administrator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 190
SPIONAJUL- este cea mai dura si cea mai disciplinata meserie dupa pamant.Cu ea nu poti  castiga bani, nici glorie, dar cu toate acestea este  cea mai  interesanta din lume.       

Spionajul este un duel dur, numai ca in loc de arme fizice se folosesc cele spirituale. In loc de sabie-inteligenta, memoria, experienta de viata. In loc de pistol si glont-informatiile si trucurile de manipulare. In loc de fente-spiritul de observatie, de orientare rapida in situatii noi, rezistenta fizica, spontaneitate, etc. E un duel adevarat, cu victime adevarate. Nu exista mila si iertare. Cel mai bine inzestrat psihic va invinge si va sacrifica pe cel mai slab.

The Spy


pus acum 18 ani
   
black wolf
Membru nou

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 14
cred ca viziunea ta despre spionaj e un pic romantica si un pic "invechita".
ce spui tu prin site-ul asta poate corespundea spionului din anii 80; dar acum? fii serios: cerneala simpatica? cand exista internet, comunicatii prin satelit securizate (mai mult sau mai putin), tel mobile, etc.
Cred ca nu ai dreptate nici in privinta spionului "samaritean" (sarac, muncind pt binele altora); din pacate peste tot in lume, cei care lucreaza in spionaj, intr-o masura mai mica sau mai mare cred ca au si niste mici afaceri; nu ar fi si pacat?=D obtinand niste informatii confidentiale, de ce nu le-ar fructifica si in propriul interes?
vezi si in Romania: toate firmele mari, au in componenta staff-ului mai mult sau mai putin la vedere fosti lucratori in serviciile secrete


pus acum 18 ani
   
The Spy
Administrator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 190
Adevarat...viziunea mea este un pic romantata si dus putin spre "perfectiune". De asta si vorbeam de spionul perfect.
In realitate, multi ajung ofiteri de informatii si sunt subcalificati.
Ma uit in Romania si vad ca astia se ocupa mai mult de afacerile lor, decat de activitatea de protectie si siguranta a tarii.
Si totusi, SPIONAJUL in esenta lui este legat total de PATRIOTISM.
Spionajul practicat de corporatii (ma refer la spionajul privat) nu este atat de eficient si total, ca cel facut din convingere, pentru ca este un spionaj practicat pentru bani.
Nu uita ca cei mai mari spioni ai lumii au fost spionii din convingere si nu cei pentru bani sau alte interese.
De acord?

The Spy


pus acum 18 ani
   
claudio
Membru nou

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3
Ce este spionajul?
Spionajul este arta neagra a relatiilor internationale. Vreme de sapte milenii, spionajul a fost clasat printre artele negre ale istoriei, strict segregat de afacerile politice.
Sa nu uitam ca, dupa prostitutie, este cea mai veche meserie a oamenilor.
Si, totusi, despre spionaj se vorbeste, la scena deschisa, foarte rar si foarte putin.
De ce oare acest aspect?!


pus acum 18 ani
   
The Spy
Administrator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 190
De ce se vorbeste putin despre spionaj de-a lungul istoriei?
Pentru ca este necesar! Absolut necesar! Pentru ca spionajul opereaza asupra unui teribil material : informatia! Un material, deopotriva, exploziv si gingas. Un material mai pretios decat aurul. Francis Bacon spunea : "informatia inseamna putere". Cine vaneaza mai multe informatii, dispune de mai multa putere. Si cum ar mai putea vana pisica soareci, daca i-am pune clopotei? De aceea este necesar misterul. Lumea spionajului e unica, pentru ca nu mai exista alt domeniu al indeletnicirilor umane care sa se consume exclusiv in umbra, in tacere, intr-un deplin anonimat!


pus acum 18 ani
   
Exploited
Membru nou

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 13
imi este foarte dificil sa nu las un comentariu la ceea ce ati postat in acest thread...
inca din epoca de piatra statea Bubu si tragea cu ochiu la nevasta lu Nubu sau la grataru lu bogo...Bubu(spionul nostru) lucra pe cont propriu ca sa si satisfaca propriile nevoi, sau platit de TOBO seful clanului...
de atunci clar ca a evoluat aceasta arta...care este mana invizibila a diplomatiei pe de-o parte si instrumentul care asigura SECURITATEA, individuala,familiala,regionala ,nationala,intern, etc.
care sunt cele 3 metode de care s-a folosit atat BUBU cat si viitorii 00x..   1.cunoasterea(adunarea de informatii) 2. prevenirea 3. stoparea sau diminuarea unui fenomen,actiuni, stare de fapt care poate afecta intr-uin fel sau altul securitatea...a se intelege prin securitate, stare de prosperitate si siguranta...
domnule  THE SPY: da-mi te rog 3 exemple de mari spioni ai lumii care sa fi "lucrat" din convingeri ideologice sau patriotice...nu vreau sa ri scad moralul...dar...eu unu` nu am gasit nimic....asta nu inseamna ca nu or exista...dar vorbesc acum despre cazuri mediatizate,tipi cunoscuti,etc. MARI SPIONI...doamne ce pompos suna(p.s. a nu se interpreta in mesajele mele nici o urma de cinism sau fronda,aroganta etc. pur si simplu sunt si eu dornic sa aflu cate ceva sau sa mi se confirme cateceva).....


pus acum 18 ani
   
alexeikalas
Membru nou

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 42
Cu placere Exploited  
   Cazul " apostolilor " de la Cambrige -> "spioni de constiinta" : Harold Kim Philby , Donald Maclean , Francis De Moncy Burges , John Cairncross , Alan Nunn May , Leo Long  si lordul Anthny Blunt .
   Toti proveneau din familii cu o conditie sociala superioara celorlalti cetateni ai Angliei , toti faceau parte din familii de aristrocrati , ei nu traiau din vanzarea de secrete . "Apostolii" au fost tradati de catre transfugi rusi din serviciile de spionaj ale U.R.S.S.


pus acum 18 ani
   
Exploited
Membru nou

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 13
nu sunt argumente solide...ca erau aristocrati nu are nici o relevanta

pus acum 18 ani
   
gentleman
Membru nou

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 36
Daca imi permiti, continui eu. Faptul ca cei mai rai tradatori sunt cei care o fac din convingere (si nu din nevoi financiare) e sustinut si de alte cazuri celebre : ofiterul subaltern din Marina SUA, John Walker jr. pentru KGB; Alodrich Ames - la fel a spionat in favoarea KGB si SVR (rusi); in cazul lor a actionat principiul orgoliului.
De ce?!
Pentru ca se considerau bine pregatiti si neapreciati (ma refer la onoruri militare si recunoastere publica) pentru munca de mare importanta pe care o realizau.
In timpul Razboiului Rece cred ca a mai fost o cauza a tradarii spionilor : schimbarea credintei in regimul politic : sa ma fac inteles - au fost  multi americani care au tradat la rusi deoarece comunismul a inceput sa-i fascineze si au crezut ca se afla in tabara gresita; am putea numi starea asta confuzie ideologica, dar a existat si rezultatele s-au vazut.
Si inca ceva asa cum spuneati mai sus ca despre spioni nu se vorbeste in public, find misterul mediul in care se desfasoara, pai nici cazurile de spioni celebrii nu se judeca cu public , ci cu cat mai multa discretie, ca tara afectata sa nu fie pusa intr-o lumina prea nefavorabila.
Recent ati auzit procese de spioni? Nu!
Dar oare nu exista? Ba da!
Dar nu trebuie sa stie Nea Ilie de la tara ce e aia!
sau cu ce se mananca


pus acum 18 ani
   
alexeikalas
Membru nou

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 42
Exploited : "3 exemple de mari spioni ai lumii care sa fi "lucrat" din convingeri    ideologice "
"spioni de constiinta" -> Harold Kim Philby , Donald Maclean , Francis De Moncy Burges , John Cairncross , Alan Nunn May , Leo Long  si lordul Anthny Blunt .
   Toti credeau in comunism (de asta au spionat in favoarea rusilor ) !
Si sunt numeroase alte exemple !!!
  Exploited : nu sunt argumente solide...ca erau aristocrati nu are nici o relevanta                 
  Da asa e pt faptul ca erau aristrocrati (desi nu toti !) putem trage concluzia ca nu sunt suficiente motive ; dar erau intelectuali indoctrinati in comunism , si indoctrinarea si-au facut-o singuri
AU SPIONAT PENTRU A AJUTA U.R.S.S.-ul DIN CONVINGERI MARXIST-LENINISTE , NU PT. BANI !!!!


pus acum 18 ani
   
alexeikalas
Membru nou

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 42
Oricum cam divagam de la topic !

pus acum 18 ani
   
The Spy
Administrator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 190
Adevarat! Divagam de la subiect! Daca doriti, puteti crea un topic cu aceasta tema.
Insa am sa scriu cateva randuri legat de acest lucru :
- unu : vreau sa fac o demarcatie clara intre eticheta de spion utilizata de mine si cea utilizata in special in carti, in articole, la televizor. Spionul este o persoana pregatita informativ, antrenata sa culeaga informatii. Insa aceasta eticheta s-a devalorizat si multi, foarte multi utilizeaza aceasta eticheta pentru a desemna pe oricare colaborator recrutat de un serviciu de spionaj ca sa le furnizeze informatii. Colaboratori, care de cele mai multe ori, era recrutati tocmai datorita viciilor lor : bautura, femei, orgoliu, dorinta de bani etc.
Legat de recrutarea unui colaborator, se spune ca exista 3 motive : BANI, SEX si ORGOLIU!
Insa draga Exploited, eu vorbesc de SPIONI, de OFITERI DE INFORMATII care in cea mai mare parte a lor au facut manati de ideologie sau din dorinta de aventura!

Stii, undeva am citit ceva extrem de interesantd despre spionaj : CU SPIONAJUL NU SE POATE CASTIGA FAIMA, NICI BANI, SI TOTUSI ESTE CEA MAI INTERESANTA MESERIE DIN LUME!

Da, Exploited, rare sunt cazurile in care spionajul a furnizat spionilor sume mari de bani. Asa ca scoateti aceasta idee din cap. Nu stiu de unde crezi ca spionajul este o meserie atragatoare din punct de vedere financiar!


pus acum 18 ani
   
alexeikalas
Membru nou

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 42
Ei hai , depinde de preferintele fiecaruia , nu toti prefera spionajul ca noi   .

pus acum 18 ani
   
The Spy
Administrator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 190
Razboiul din umbra foloseste decaderea umana in orice forma a ei, incepand de la simpla lacomie si terminand cu perversiunile sexuale.
Spionul este un fin psiholog si un expert manipulator al personalitatii umane. El se foloseste de cele mai intime secrete ale tintei, astfel pentru a-si atinge obiectivele, Este moral ce face sau nu?
Expertii in spionaj spun cu zambetul pe buze : "Este EFICIENT"
Da, asta este lumea spionajului o lume a EFICIENTEI. Cei mai eficienti supravietuiesc. Iar eficienta se obtine atunci cand se lucreaza pe criterii stiintifice.
sunteti de acord?


pus acum 18 ani
   
alexeikalas
Membru nou

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 42
Da ma bucur ca The Spy a precizat ca un spion este un fin psiholog .
Este un expert in Sociologie si in Psihologia multimii ( ciudat nume dat disciplinei , insa asa se numeste ) - de asemenea un bun manipulator , conditie absolut necesara a unui spion - a nu se intelege ca asta e tot ce fac , insa e o latura a spionajului care se ocupa si cu acest lucru .


pus acum 18 ani
   
alexeikalas
Membru nou

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 42
Eficient , da este normal ca un spion sa fie eficient . Atunci cand  "ruginesc" , ori aleg retragerea , ori sunt capturati de inamic , ceea ce nu e frumos , mai ales ca nu sunt mentionati in tratatele de la Geneva privind tratamentele prizonierilor de razboi . Un spion este eficient deoarece trebuie sa fie eficient !

pus acum 18 ani
   
Exploited
Membru nou

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 13
dragilor...va spun in cunostiinta de cauza...spionul este nu bine, este foarte bine platit...
de ce erau atatea scurgeri de informatii in timpul razboiului rece...
1. atat rusii cat si americanii si-au facut agenturi enclavice..
2. erau cumparati...
p.s. m-am inscris la academia nat de informatii nu pentru faima sau bani,,,din placere, spirit de aventura, si pt. a continua traditia familiala...cred ca asta spune tot...


pus acum 17 ani
   
The Spy
Administrator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 190
evident ca spionajul aduce si bani. si ca uneori anumiti spioni spun bine platiti. Insa nu cred ca faima (in nici un caz) sau banii sunt cei care atrage pe cineva sa se faca ofiter de informatii. Si chiar tu Exploited ai spus acest fapt.
Nu zic ca nu exista si din aceia care cauta bani si faima sau influenta.
Insa aceia nu mai sunt profesionisti. Sunt doar niste amatori care incearca sa joace rolul de profesionisti.
Adevaratii profesionisti o fac fie din necesitate, fie din pasiune!


pus acum 17 ani
   
alx-xx
Membru nou

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 43

Exploited a scris:

p.s. m-am inscris la academia nat de informatii nu pentru faima sau bani,,,din placere, spirit de aventura, si pt. a continua traditia familiala...cred ca asta spune tot...


Si ai fost admis , nu-i asa ?


pus acum 17 ani
   
The Spy
Administrator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 190
JOCUL INFORMATIILOR - pentru a folosi eufemismul politicos modern pentru spionaj - a fost numit "cea de-a doua profesie veche de cand lumea" si are mult din aceeasi reputatie batatoare la ochi ca si celelalte doua contemporane ale sale. Potrivit istoricilor, spionajul a fost una din cele trei profesii primordiale, care au aparut  la inceputul experientei umane pe aceasta planeta : saman(vrajitor), prostituata si spion. Samanii, in cele din urma, au  devenit politicieni si juristi, in  timp ce spionii si prostituatele s-au transformat in…, ei bine, in  spioni si prostituate.
         In zilele noastre, intr-o vreme a vastelor retele nationale de spionaj, care au facut o afacere din spionarea institutionalizata, "spion" este un cuvant neplacut. (Motiv pentru care organizatiile de spionaj prefera sa se numeasca ‚ "agentii de informatii", iar angajatii acestora, pentru ocupatia lor titlul de "ofiteri de informatii". Totusi, cinismul politic modern ar putea recunoaste ca spionajul care inseamna a da tarcoale unor oameni intr-o lume periculoasa nu este o profesie in care parintii spera ca vor intra copiii lor.                                                                                         
         Spionajul si-a dobandit o reputatie urata din momentul nasterii sale, acum vreo 5000 de ani, undeva in Egiptul antic, cand faraonul Thutmosis (sau Tutmes III,1468-1436 i.Hr., din dinastia 18; cel mai insemnat faraon al Regatului nou) a gasit ideea de a ascunde in saci  de faina, pentru a spiona in  orasul asediat Jaffa, oameni. Thutmosis a organizat primul aparat de spionaj guvernamental, de stat, din istorie, inovatie pe care mai tarziu a sculptat-o printre hieroglifele care  inregistrau triumful  domniei sale - desi a fost prudent  si a categorisit  actiunile sale de spionaj sub  inscriptia  de "stiinta secreta". Thutmosis poate ca a fost un renumit maestru al spionajului, dar  el a inteles ca nu era un lucru prea agreabil sa dea tarcoale, chiar si dusmanilor sai, si-i clar ca a preferat sa fie amintit pentru alte aspecte ale politicii sale.
         Biblia l-a consemnat ulterior pe Moise trimitand spioni pentru "a cerceta regiunea", insa asta n-a devenit o parte integranta a artei guvernarii pana la crearea, acum trei secole, a marilor state nationale, care au organizat spionajul si spionii. In acelasi timp, a inceput o repulsie  pentru spioni si spionaj.
         In secolul al douazecilea, s-au desfasurat armate intregi de spioni in decursul unei perioade din istorie marcate de un razboi aproape continuu. Iar unde exista razboi, exista si spioni.
         Acest secol a fost denumit uneori „secolul spionului”, din cauza ca goana nepotolita in cautare  de informatii a statelor industrializate moderne a creat imense armate de spioni, care au jucat un rol decisiv in cursul istoriei universale.

         Spionajul este o profesiune ce implica, care cere o mare implicare in activitatea ei. El opereaza cu INFORMATII, care insa pot fi foarte usor deformate sau falsificate, neputand la socoteala subiectivitatea oamenilor care deformeaza realitatea. De aceea, munca informativa implica multe incertitudini. Informatiile cu care se lucreaza aici sunt numai cele foarte bine verificate si reverificate.

THE SPY


pus acum 17 ani
   
ionut
Membru nou

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 10
va rog cititi o carte care se numeste richard sorge asa cum a fost
si veti vede ce e spionajul cu adevarat

este spionajul? rog cititi carte care numeste richard sorge asa cum fost veti vede spionajul

8.4KB


pus acum 17 ani
   
The Spy
Administrator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 190
multumim de sugestie. Tu ai citit cartea?
evident ca nu se poate definii spionajul in cateva cuvinte, totusi mi-ar placea sa aud si parerea ta, nu doar sa faci trimitere la o carte citita.
The Spy


pus acum 17 ani
   
The Spy
Administrator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 190
Spionajul intre real si iluzoriu....

Pentru cei mai multi, cuvantul spion inseamna un personaj de film sau roman pe care, de cele mai multe ori, il asociem cu activitati spectaculoase, din care nu lipsesc pistolul, banii, femeile frumoase si cadavrele.
Putini stiu ca adevarata eficienta a unui agent secret se masoara in gradul de intrebuintare a inteligentei, in perfectiunea invatarii limbilor straine, in capacitatea de a fi un intelectual desavarsit si de a convinge pe cei din jur de aceasta.

Multi asocieaza spionajul cu o activitate spectaculoasa, plina de actiuni, de manevre, de aventuri.... In realitate spionajul este o activitate in cea mai mare parte rutinara, linistita, lucrul sub acoperire si anonimatul sunt legi de baza aici. Obtinerea informatiilor de cele mai multe ori nu se face utilizand pistolul sau patrunderile ilegale...de cele mai multe ori obtinerea informatiilor se face prin cultivarea de relatii, cunoasterea de persoane noi, atragerea de "surse", exploatarea acestor surse. Deseori cele mai importante informatii se obtin la un pahar de bere cu un "bun amic".

Un spion adevarat nu este unul plin de muschi, abil in manuirea psitoalelor si maestru in arte martiale. Un adevarat spion este un maestru in psihologia umana, un fin observator, un bun vorbitor al limbilor straine si o persoana sociabila si cu multa inteligenta emotionala.

Asta este un bun spion, cel care sparge orice secret!

The Spy


pus acum 17 ani
   
The Spy
Administrator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 190
CE ESTE SPIONUL PANA LA URMA????

Spionul este o persoană însărcinată cu culegerea de informaţii în secret dintr-un anumit teritoriu şi transmiterea acestora către un centru de sinteză şi analiză. Este special antrenat pentru activităţi specifice: culegerea, sinteza şi analiza informaţiilor.

Spionii sunt prima linie de aparare/atac a unui razboi. Sunt luptătorii de sacrificiu care hotărăsc soarta unui război, căci orice război pentru a fi eficient trebuie să fie planificat, coordonat cu ajutorul informaţiilor corecte din teritoriul inamicului.
Spionii sunt "oameni inteligenţi, dotaţi, prudenţi şi capabili să-şi croiască un drum către aceia care, în tabăra inamicului sunt intimi cu suveranul şi membrii nobilimii. Astfel, ei sunt în măsură să observe mişcările inamicului şi să-i cunoască acţiunile şi planurile. Odată informaţi asupra situaţiei reale, se întorc să ne informeze" - Sun Tzu - Arta războiului
"Spionii sunt oameni care pot să vină şi să plece şi să transmită rapoarte. Ca spioni volanţi trebuie să recrutăm oameni inteligenţi, dar care par proşti si oameni întreprinzători, în ciuda aerului lor inofensiv, oameni sprinteni, viguroşi, îndrăzneţi şi bravi. Deprinşi cu misiuni modeste şi capabili să îndure foamea, frigul, mizeria şi umilinţa" - Sun Tzu - Arta războiului


THE SPY


pus acum 17 ani
   
The Spy
Administrator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 190
Spionajul este o activitate desfăşurată de una sau mai multe persoane numite spioni; scopul aceste activităţi este de urmărirea unei sau mai multor persoane sau instituţii sau ţări pentru a afla intenţiile sau activităţile acestora, pentru a afla ce intenţionează să facă sau să spună, şi aceasta cu scopul de a informa o terţă parte.
Termenul de spionaj este deseori asociat cu statul care spionează duşmani potenţiali sau actuali, în primul rând pentru scopuri militare, dar acesta s-a extins la spionajul care include corporaţii, cunoscut sub numele de spionaj industrial. Multe naţiuni spionează la o anumită perioadă atât duşmanii cât şi pe aliaţi, deşi menţin o politică de a nu comenta asupra acestui fapt. Dicţionarul legislativ al lui Henry Campbell Black (1990) defineşte spionajul ca fiind "...strângerea, transmiterea sau pierderea informatiilor referitoare la apărarea ţării."
Spionul este un agent angajat să obţină astfel de informaţii. Termenul de ofiţer de informaţii este de asemenea folosit pentru a descrie un membru a forţelor armate, poliţiei sau agenţiilor de spionaj, care sunt specializate în strângerea, fuziunea şi analizarea informaţiilor, pentru a se sfătui cu guvernul sau cu alte organizaţii.

Spionajul poate fi de mai multe feluri:
•    spionaj industrial
•    spionaj militar
•    contraspionaj
•    spionaj economic...etc.


Istoria spionajului
Incidentele cu privire la spionaj sunt bine documentate de-a lungul istoriei. Egiptenii antici au avut un sistem bine dezvoltat pentru obţinerea informatiilor, iar evreii au folosit şi ei spioni. Mai recent spionii au jucat un rol important în Anglia elizabetană. Japonia feudală a folosit deseori ninja pentru a strânge informaţiie. Multe metode moderne de spionaj au fost deja stabilite atunci.
Războiul Rece a implicat spionaj intens între Statele Unite şi aliaţii săi si Uniunea Sovietică şi Republica China şi aliaţii acestora, referitor mai ales la armele nucleare. Recent, agenţiile de spionaj au urmărit comerţul ilegal de droguri şi pe aceia consideraţi terorişti.
Timp de trei decenii Statele Unite şi-a cultivat cele mai bune şi inteligente dispozitive în domeniul comunicaţiilor şi controlului. Pe măsură ce tehnologia a avansat, mijloacele şi metodele de spionaj au avansat către supravegherea tuturor transmisiilor electronice, incluzând telefonul mobil, mesageria vocală, e-mail şi transmisii fără fir, etc.
Totuşi, se spunea că Uniunea Sovietică avea cele mai mari şi mai avansate reţele de spionaj în timpul existenţei sale, infiltrându-se şi în cele mai sigure locuri de pe planetă, fapt care a cauzat multe scandaluri.
Pentru a obţine informaţii politice şi economice, care ar putea fi în avantajul Statelor Unite, comunicaţiile străine sunt din când în când subiectul supravegherilor. În 2002, noi programe de supraveghere prin satelit, înarmate cu rachete, au făcut posibil nu numai supravegherea în timp real ci şi răspunderea prin forţă.


THE SPY


pus acum 16 ani
   
ama
Membru nou

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2
Spy,
tin sa te felicit pentru forum...e chiar interesant, educativ si pare sa adune oameni speciali...ca si domeniul informatiilor, de altfel .
De un an de zile vizitez periodic forumul (de  cand ma intereseaza subiectul) si ma bucur  sa gasesc oameni, ganduri, idei interesante.

As vrea sa te (va) intreb:

Care este diferenta intre un ofiter de informatii si un spion? Unul poate afla informatiile "autorizat" si celalalt nu?

Cum poti sa te apropii de un om de la care trebuie sa aflii o informatie? (3-5 metode alese de tine)

Despre Mihai Caraman ...o eventuala discutie?

Un jour au soleil!


pus acum 16 ani
   
The Spy
Administrator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 190
Salutare,
Multumesc pentru aprecieri...
Se pare ca oameni speciali s-au adunat pe acest forum. Si desi la inceput nu eram decat eu cel care posta si ceillalti mai mult citeau, acum usor, usor gheata s-a spart. Si aceasta comunitate creste.
Nu stiu daca stiai, insa exista chiar o versiune imbunatatita la forum, la adresa : Te invit si acolo.
Cat despre intrebarile acelea, punctele de vedere sunt diferite.
Insa voi oferit raspunsul meu, viziunea mea.
1. Ofiterul de informatii versus spion.
Ofiterul de informatii este persoana care a decis in general voluntar sa se alature unui serviciu secret, servindu-si tara. El poate lucra atat in domeniul informativ, culegand informatii, cat si in sectorul contrainformativ, vanand spionii adversi pe teritoriul tarii sale.
Spionul, de regula, este asociat cu persoana care "tradeaza" o tara, o organizatie, un guvern, etc. si care se pune in slujba unui serviciu secret strain. O poate face interesat material, ideologic sau costrans fiind.
De regula expresia a fost denaturata si aproape orice lucrator in informatii este denumit spion, desi unii sunt informatori, altii cartite, altii ofiteri de informatii, altii ofiteri de contrainformatii, etc.
De regula spionul/informatorul are o pregatire sumara si nu atat de elaborioasa ca si un ofiter de informatii.
Sper ca m-am facut inteles. Dca aia nedumeriri, intreaba.

2. Aproprierea de sursa informatiei - nu exista reguli batute in cuie. In asta consta arta spionajului....de aceea ii si spune arta, nu e o stiinta exacta.
Culegerea de informatii se poate face pe mai multe cai : prin mijloace tehnice, prin mijloace umane si o ultima tehnica (eu o adaug), caci devine destul de sofisticata, prin metode paranormale...
Asadar depinde cum vrei sa te aproprii de aceea persoana...

3. Mihai Caraiman...ce anume vrei sa discuti despre el?


THE SPY


pus acum 16 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la