SPYOLOGY
Numele forumului cat si aceasta descriere pot fi modificate accesind meniul ADMIN -> OPTIUNI
Lista Forumurilor Pe Tematici
SPYOLOGY | Inregistrare | Login

POZE SPYOLOGY

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Pisii la Simpatie.ro
Femeie
24 ani
Ialomita
cauta Barbat
24 - 44 ani
SPYOLOGY / Agentii informative americane / C.I.A. - Central Intelligence Agency  
Autor
Mesaj Pagini: 1
The Spy
Administrator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 190
Ce nu ştiaţi despre CIA!

Probabil cã nu existã om de pe stradã sã nu fi auzit de CIA. Mulţi ştiu ce este şi cu ce se ocupã cea mai mare agenţie de spionaj din lume. Dar cu siguranţã, nu ştiaţi aceste detalii fascinante, prezentate de revista “Gear”:
1. CIA (Central Intelligence Agency)  publicã PDB, adicã Presidential Daily Brief, o publicaţie periodicã, cea mai costisitoare din lume, dar cu cel mai mic tiraj. Prezintã evenimentele zilnice ale lumii şi este cititã de doar câţiva politicieni de frunte ai Americii.
2. ÃŽn timpul rãzboiului din Vietnam, CIA  a condus cea mai mare linie aerianã particularã din lume, American Air, cu arme şi bagaje cu tot. ÃŽn perioada ei de vârf numãra 165 de avioane şi 5.000 de angajaţi. A fost “restructuratã” dupã cãderea Saigonului.
3. ÃŽn 1953, CIA a încercat sã achi-ziţioneze rezervele mondiale de LSD, de teama cã Uniunea Sovieticã şi China le-ar putea folosi ca arme chi-mice. ÃŽn urma nenumãratelor teste fãcute cu acest narcotic, în 28 noiembrie 1953, chimistul Fred Olson s-a aruncat de la etajul 10, dupã ce a primit o supradozã “în timpul servi-ciului”.
4. Aproape 90 la sutã din informaţiile adunate, analizate, disecate, triate şi transmise mai departe de CIA provin din surse “deschise” - adicã, presã: CNN, The New York Times şi alte publicaţii periodice.
5. Potrivit unei statistici, existã 285 de cãrţi despre CIA, ceea ce înseamnã cã este agenţia de spionaj despre care s-a scris cel mai mult. Pe locul doi urmeazã KGB-ul, cu 107 cãrţi, în timp ce Serviciul Secret Britanic se aflã pe locul trei, cu 52 de titluri. Agenţia de spionaj norvegianã ocupã ultimul loc, cu doar... douã cãrţi.
6. CIA a pregãtit şi antrenat SAVAK, forţa de securitate iranianã, la cererea şahului Iranului. ÃŽn 1976, organizaţia Amnesty International raporta cã SAVAK deţinea recordul în materie de încãlcare a drepturilor omului, practicând metode de torturã “de neimaginat”: biciuri cu sârmã de cupru, injectarea de ace fierbinţi etc.
7. Numãrul de pagini ale unui memoriu intern CIA, intitulat “Rapoarte despre tentativele de asasinare a lui Fidel Castro”: 133.
8. Operaţiunea Stargate a fost o iniţiativã care apela la clarvãzãtori pentru a prevedea acţiunile inamicilor în timpul Rãzboiului Rece. Cu ajutorul lor se încerca depistarea submarinelor sovietice, ascunzãtorile secrete ale lui Moamer al Gaddafi etc. O anchetã efectuatã pentru a evalua validitatea Operaţiunii Stargate a concluzionat cã procentul de succes al clarvãzãtorilor se situa în jur de 15 la sutã - cam tot atât cât o presupunere bazatã pe logicã. Operaţiunea a fost dizolvatã în 1996.
9. CIA  a fost convinsã cã prin controlul minţii se pot crea “super spioni” - agenţi imuni la torturi - şi a investigat posibilitatea implantãrii de informaţii în creierul unor “ mesageri”, care nu puteau fi recuperate decât prin semnale stabilite dinainte. Experimentul fãcea parte dintr-un proiect mai mare, intitulat MK-ULTRA, care a fost abandonat oficial în 1963.
10. CIA a cheltuit 5 miliarde de dolari sprijinind rezistenţa islamicã din Afganistan, doar cu scopul de a submina URSS.
11. CIA opereazã un trafic computerizat mai mare decât al celor mai multe bãnci mondiale la un loc. Operaţiunile pe computer sunt conduse de pe şapte unitãţi gigant, cunoscute sub numele de “Cei şapte pitici”.
12. Pereţii din aceste încãperi nu au u-rechi: pentru a preveni preluarea semnalelor electromagnetice provenite de la computere de cãtre forţe ostile, pereţii sediului CIA din Langley, Virginia, sunt cãptuşiţi cu cupru.

The Spy

c.i.a. central agency despre cã existã stradã sã auzit cia. mulţi ştiu este

22.4KB


pus acum 17 ani
   
The Spy
Administrator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 190
In cadrul CIA-ului, directorul este numit pe criterii politice, asa cum se intamplase fara exceptie pe durata ultimelor 3 decenii. De la el pleaca cele doua diviziuni principale ale Agentiei : cea operativa, condusa de directorul operativ adjunct (DOA) si cea de informatii (de analiza), condusa de directorul adjunct de informatii (DAI). Aceste doua posturi sunt cele mai inalte la care, omeneste vorbind, poate aspira un profesionist. DOA conduce intreaga activitate de strangere a informatiilor care are loc in cadrul Agentiei, in timp ce DAI raspunde de analiza informatiilor in forma lor bruta si de transformarea lor in indicii care pot fi prezentati ca atare si utilizati.

pus acum 17 ani
   
gentleman
Membru nou

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 36
In actiunile de recrutare sexul poate avea o contributie decisiva. Apoape in orice situatie, nu ofiterul de caz trebuie sa fie persoana care satisface in mod direct dorintele sexuale ale recrutului. Mai mult, majoritatea agentiilor nationale de informatii, inclusic C.I.A., le interzic agentilor de caz angajarea in relatii sexuale cu recrutii.

pus acum 17 ani
   
The Spy
Administrator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 190
Spionaj clandestin la scara mondiala
-------------------------------------------
Agentia Centrala de Informatii a SUA (CIA) a creat o noua structura de spionaj, numita Serviciul Clandestin National (NCS), pe care a considerat-o „necesara” in conditiile expansiunii dramatice a eforturilor informative americane in strainatate, dupa evenimentele din 11 septembrie 2001. Subordonat CIA, NCS preia atributiile asa-numitului Directorat de Operatiuni, respectiv coordonarea (nu si orchestrarea) activitatilor de spionaj si operatiuni sub acoperire desfasurate la nivel mondial de catre Pentagon si FBI.
Odata cu infiintarea NCS, directorul CIA, Porter J. Goss, a capatat o noua titulatura, cea de manager al operatiunilor de spionaj „uman” nationale. Mai precis, el va superviza informatiile culese de agenti, mai degraba decat pe cele furnizate de surse tehnice, cum ar fi interceptarile electronice.
Directorul NCS ii este subordonat lui Goss, insa activitatea NCS va fi girata de directorul serviciului national de informatii (DNI), John Negroponte, care coordoneaza toate serviciile de informatii ale SUA. La carma NCS a fost numit un inalt oficial CIA a carui identitate este tinuta secreta. Potrivit AP, care citeaza surse bine informate, directorului i se spune doar „Jose”. Numirea lui Jose in fruntea NCS pune capat saptamanilor de dezbateri pe marginea viitorului CIA in rolul de principala responsabila cu traditionalele retele de spioni, in conditiile in care si alte agentii de securitate nationala desfasoara acest tip de activitate. Un oficial al serviciilor secrete americane a declarat ca plasarea NCS in subordinea CIA, si nu a DNI, arata faptul ca agentia a beneficiat de sprijinul presedintelui Bush. Jose va avea doi adjuncti, unul responsabil cu operatiunile clandestine ale CIA, iar celalalt cu activitatile similare ale altor agentii care opereaza in strainatate. Cel de-al doilea adjunct va mai avea ca sarcina elaborarea de standarde de antrenament pentru toate agentiile.

THE SPY


pus acum 17 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la