SPYOLOGY
Numele forumului cat si aceasta descriere pot fi modificate accesind meniul ADMIN -> OPTIUNI
Lista Forumurilor Pe Tematici
SPYOLOGY | Inregistrare | Login

POZE SPYOLOGY

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Profil ElizaElizaiubi
Femeie
23 ani
Satu Mare
cauta Barbat
23 - 53 ani
SPYOLOGY / MOSSAD / STRUCTURA MOSSADULUI  
Autor
Mesaj Pagini: 1
The Spy
Administrator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 190
STRUCTURA MOSSAD-ULUI

   Directorul General al MOSSAD-ului se numeşte oficial „însărcinat al serviciilor securităţii de stat" (Menume al Sheruth Habitachon).
El este ajutat de un „coordonator" care conduce direct „echipele morţii" (kidon). Urmează în ierarhie doi şefi de servicii: unul pentru serviciile tehnico-administrative, celălalt pentru operaţiuni.
Serviciile tehnico-administrative sunt: cercetarea, documentele (folosite pentru a da agenţilor identităţi noi sau de acoperire), tehnologia (arme şi instrumente sofisticate necesare în acţiunile de spionaj, în misiuni speciale sau în execuţii), administraţia şi arhivele (istoria MOSSAD-ului).
Şeful operaţiunilor conduce direct Academia MOSSAD-ului, operaţiile de securitate, pe cele de supraveghere (neviot), comunicaţiile (yahalomin) şi spionajul propriu-zis (Meluckha = împărăţia, fost Tsomet), acesta din urmă organizat ca un serviciu extrem de complex, cu birouri si rezidenţe în Europa si Orientul Mijlociu, dar şi cu un „departament pentru Israel". Şefului operaţiunilor i se mai subordonează Kaisaraut (fost Tevel), serviciul care administrează informaţiile culese de ofiţerii de informaţii aflaţi la misiunile diplomatice ale Israelului şi LAP=Departamentul de luptă psihologică. Ultima, dar nu cea mai puţin importantă, sarcina directă a Şefului operaţiunilor este de a păstra permanent legătura cu SHABACK = Securitatea internă israeliană, un fel de FBI, cu TSAHAL = Armata israeliană, cu poliţia si cu alte servicii speciale.
Două departamente din serviciile secrete, amândouă cu nume poetice, sunt „foarte speciale"; primul, numit „Peştele de Aur" (Saifanim) se ocupa doar de OEP iar al doilea = „Briza dimineţii" (Tsafirim) se ocupa de comunităţile evreieşti din afara Israelului.
Cea mai importantă misiune a MOSSAD-ului în relaţia cu diferitele comunităţi evreieşti din alte ţări, constă în asistarea acestora la organizarea unor structuri de autoapărare numite Misgerot (gardul). Isser Harel, fostul şef legendar al MOSSAD-ului, a spus într-un interviu pentru publicaţia „Tribune Juife" (26 ianuarie 1993) cum a organizat grupurile de autoapărare evreieşti în toată Europa „Am hotărât din capul locului să venim în ajutorul comunităţilor evreieşti din ţările în care guvernul nu vroia sau nu putea să frâneze acest val de violenţă (antisemită - n.n.) Am hotărât să reacţionăm ferm creând organizaţii evreieşti de autoapărare sau, mai bine zis, de legitimă apărare, iar acest lucru s-a făcut în coordonare cu autorităţile locale. Am luat unilateral această iniţiativă. Am creat la faţa locului infrastructura necesară. Când conducătorii comunităţii ezitau, tineretul evreu lua problema în mână creând cluburi sportive sau mişcări de tineret, în anii '70 nu mai eram la conducerea MOSSAD-ului ci deputat în Knesset. Serge şi Beate Klarsfeld m-au invitat la Paris pentru a lua cuvântul cu ocazia unei mari demonstraţii de solidaritate cu Israelul. M-am întrebat imediat dacă măsurile de securitate aveau să fie suficiente. Pot să vă asigur că în împrejurimi nu exista nici un singur poliţist francez, dar tinerii din comunitatea evreiască erau omniprezenţi si exercitau serviciul de ordine. Nu i-am întrebat cine îi formase, dar ştiam că acţionau în siajul organizaţiilor de apărare pe care le pusesem la punct cu câţiva ani înainte".
în organigrama MOSSAD-ului remarcăm de asemenea o serie de servicii specializate pe ţări şi regiuni ale lumii prezentând mare interes pentru Israel:
-Cartierul General European
•    AL = Serviciul pentru S.U.A., format din cei mai experimentaţi ofiţeri
de informaţii, lucrând sub cele mai solide acoperiri; este o unitate strict
secretă.
•    DARDASIM = Departament care se ocupă de China, Africa şi Orientul
îndepărtat.
•    MALAT = Biroul legăturilor cu America de Sud.
    Un capitol deosebit al activităţii MOSSAD-ului era desfăşurarea unor operaţiuni ilegale pe teritoriul unui stat străin. O asemenea misiune necesită un comando format din cel puţin 15 oameni foarte bine pregătiţi. Acţiunea lor are 5 momente diferite, denumite codificat cu litere ale alfabetului neoebraic. „Alef" este un grup de 2 ucigaşi versaţi. Grupul „beth" are doi „paznici" care asigură spatele „alefului" si le pregăteşte retragerea; ei sunt trăgători de elită si conducători auto de marcă. In situaţii neprevăzute membrii acestor două grupuri se pot ajuta unii pe alţii. A treia echipă, „het", se ocupă de logistică: cazare, bani, locuinţe conspirative, etc; se prezintă sub forma unor cupluri conjugale. Echipa „aijin" are 6 agenţi care-l urmăresc pe duşman, furnizează informaţii detaliate despre programul zilnica! acestuia, identifică locul cel mai potrivit pentru „execuţie" şi asigură retragerea celorlalţi. Alţi doi agenţi, de legătură, plasaţi sub codul J literei „gof", deservesc emiţătorul disimulat într-o locuinţă conspirativă',? transmiţând Statului Major al MOSSAD-ului informaţii si preluând de la acesta noile dispoziţii.




DIRECTORII GENERALI Al MOSSAD-ULUI


1951-1952 REUVEN SHILOAH

1952-1963 ISSERHAREL

1963-1968 MEIRAMIT

1968-1974 ZVIZAMIR

1974-1982 YITZHAKHOFl

1982-1990 NAHUMADMONI

1990-1996 SHABTA! SHAVIT

1996-1998 DANNYYATOM

1998-2002 EFRAIMHALEVY

structura mossadului structura general oficial stat" (menume sheruth este ajutat care conduce

9.2KB


pus acum 17 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la