SPYOLOGY
Numele forumului cat si aceasta descriere pot fi modificate accesind meniul ADMIN -> OPTIUNI
Lista Forumurilor Pe Tematici
SPYOLOGY | Inregistrare | Login

POZE SPYOLOGY

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Nebunatyka din Bucuresti
Femeie
23 ani
Bucuresti
cauta Barbat
23 - 73 ani
SPYOLOGY / Aparatura de supraveghere / INTERCEPTAREA INFORMATIILOR NEAUDITIVE  
Autor
Mesaj Pagini: 1
The Spy
Administrator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 190
INTERCEPTAREA INFORMATIILOR NEAUDITIVE DIN SISTEMELE DE COMUNICATII DE DATE

    Comunicatiile om-masina, masina-masina, dintre dispozitivul de captare si vizualizare a imaginilor au o densitate mai mare de continut al informatiilor.
    Multe canale de comunicatii se reunesc intr-un fascicul hertzian de microunde iar energia se transmite de la releu la releu. Acestea au drept antena „palarii” asemenatoare cu cele folosite in receptia satelitilor. Interceptarea efectiva a acestor transmisii se poate face cu un radioreceptor, pe frecventa adevcata (450 MHz, 900 Mhz sau mai mare), dar plasat in raza energiei transmise.
    Captarea transmisiilor din fasciculul de microunde nu asigura sursa de informatii audio direct accesibila, intrucat necesita o ampla prelucrare pentru separarea canalelor de comunicatii folosite. Parca, pentru a ingreuna interceptarea, progresul stiintific si tehnologic in domeniul comunicatiilor a dus la folosirea undelor milimetrice care se propaga prin cabluri subterane, ce sunt mai putin susceptibile de a fi interceptate. O alta tehnologie pentru comunicatii grupate, cu zeci de mii de canale de date, transmise simultan, face apel la fibrele optice si energie luminoasa. O singura fibra de sticla poate inlocui multe canale de fir, datorita capacitatii mari de transport a semnalelor. De aceea sunt greutati si mai mari de interceptare atat datorita dificultatilor de cuplare la fibra de sticla si, in special, in a identifica ceea ce ne intereseaza.


Vulnerabilitatea calculatoarelor

    In manipularea si supravegherea electronica a calculatoarelor se disting trei stadii : interceptia, amestecul si falsul. In stadiul de interceptare, terminalul de date al unui beneficiar legal este conectat printr-o deviatie cu un emitator, asemenator cu cel al telefonului si prin care se vor transmite datele, la un post de ascultare. Se urmareste fie schimbul de date introduse si raspunsurile computerului, fie doar preludiul unei strategii de manipulare, necesitand cunoasterea functionarii sistemului, numere de identitate, tehnica de bilant automat a terminalului ales ca obiectiv. Prin amestec in functionarea normala a calculatorului se intelege negarea dreptului beneficiarului legitim de a dispune de serviciile corecte ale computerului. Aceasta include inregistrarea de mesaje false sau modificarea celor transmise de beneficiar. Pentru acest gen de activitati, de interes special al institutiilor bancare si burselor de valori, este nevoie de interceptarea liniilor unui terminal al calculatorului principal si folosirea unui alt terminal sau minicomputer cu tastatura care este programat sa comunice cu computerul principal. Aparatura necesara acestui „amestec” consta in jur de 5.000-7.000 $. Faza a treia (derutarea computerului si realizarea falsului) este o operatie lunga, de acumulari de date, de identificare a interceptorului cu un client de drept care va putea folosi computerul ca un operator legal, manipuland dosare de credit, date de conturi bancare, cu pericole de depistare minime.


Telexurile si telefaxurile se intercepteaza la fel ca telefoanele

    Dintre echipamentele de transmis de prelucrat date, cele mai folosite sunt telexurile, telefaxurile, imprimantele terminale, masinile de scris electrice etc. Toate acestea pot fi interceptate, in primul rand daca exista acces la linia de legatura ce conecteaza, spre exemplu, telexurile la reteaua care poarta acelasi nume. Se intelege, ca, avand o deviatie si un aparat similar, tot ce transmite sau receptioneaza telexul supravegheat va fi prins si de cel introdus in mod clandestin pe retea. Bransarea pentru interceptare se poate face atat in serie, cat si in paralel, pe circuitul telex. Pentru a evita folosirea unui aparat telex pentru interceptare, deoarece se consuma hartie si acesta are o uzura mare a pieselor in miscare, se folosesc megnetofoane drept mijloace de inregistrare a mesajelor interceptate. Pentru aceasta, semnalele telex interceptate moduleaza o frecventa din banda audio, care apoi este inregistrata. Cu dispozitive electronice similare, portiuni interesante din inregistrare pot fi citite, la cerere, pe un telex.
    Pentru ca in ultimul timp s-au raspandit telefaxurile s-a realizat aparatura de interceptare care se monteaza la fel ca si in cazul interceptarii telex doar ca bransarea se face pe linie telefonica. Aceasta aparatura poate intercepta simultan mai multe linii telefax, poate stoca si memora datele de pe sute de pagini de format A4 si le trasmite la un calculator sau la orice post telefonic dotat cu aparatura de memorare sau de citire. Interceptarea faxurilor este usurata si de faptul ca utilizatorii nu stiu sa foloseasca unele facilitati create de constructorii acestora, prin dotarea unor tipuri de telefaxuri moderne cu coduri de recunoastere, care ingreuneaza accesul la ele si deci la interceptare.
    Cea mai buna protectie impotriva interceptarii telex si a celei telefonice este folosirea aparaturii de cifrare. Se pot proiecta si s-au si construit pentru scopuri speciale aparate de cifrat telex cu banda perforata aleatoare care sunt nedecriptibile. Totusi astfel de aparate nu sunt fabricate datorita greutatilor organizatorice necesare functionarii legaturilor (confectionarea benzii aleatoare cu instalatii speciale si transmiterea lor la toti abonatii). S-au construit si raspandit foarte mult aparate de cifrate cu un generator intern pseudo-aleatoriu cu chei de baza memorate, cu chei de mesaj cu perioada foarte mare si care poate functiona cu 50, 75, 100 bauds.
    Dar aceste aparate pot fi interceptate nu numai prin derivatiile de pe liniile pe care functioneaza, ci prezinta inconvenientul radiatiilor care, captate si prelucrate, pot da foarte multe informatii, care sa duca la refacerea mesajului in clar. Radiatiile parazite sunt prin natura lor acustice, magnetice si de radiofrecventa. In functie de acest lucru, ele pot fi captate cu microfoane, bobine si antene, direct de la sursa sau din apropiere. Se fac analize complexe ale multiplelor armonici ale acestor radiatii dar costul si complexitatea unei asemenea operatii o fac inaccesibila aproape pentru toti, in afara de cativa interceptori rafinati. Pentru aceasta s-au inlocuit toate releele cu circuite de comutatie electronica cu semiconductori, s-au blindat ori ecranat bobinele, s-au deparazitat contactele si s-au montat filtre pe reteaua electrica.

The Spy


pus acum 17 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la